Begeleiding bij werk

Begeleiding na kanker

 

 

 

 

     

 

      

‘Help, ik loop vast!’

Onder mijn begeleiding kom je tot inzicht waarom je vastloopt; waarom wat je deed niet meer werkt, en welke mogelijkheden je hebt om het anders te doen. Door stilstaan, bewustwording en zelfreflectie krijg je inzicht in je eigen patronen; daar draait het in onze gesprekken om. En zo werk je aan het herstel van je balans en zet je jezelf op een nieuw spoor. 

Werken aan je eigen kracht

In de coachgesprekken werk je aan je eigen ontwikkeling; je formuleert een coachvraag en een leerdoel. Als coach begeleid ik je en zorgen we dat je concrete stappen maakt in je werk. Je werkt aan bewustwording en zelfinzicht. Dat is niet altijd even leuk, maar gelukkig wordt er ook vaak gelachen. En het belangrijkste: je gaat anders de deur uit dan je binnenkwam. Steviger, met je neus in de wind, met een hoofd vol nieuwe gedachten en met concrete acties die je in de praktijk gaat oefenen, kortom: met resultaat.

Aanpak

Nadat je een afspraak hebt gemaakt, houden we een intakegesprek. Hierin maken we kennis met elkaar, kijken we of het klikt, vertel je me waar je tegenaan loopt, wat je met coaching wilt bereiken en wat je van mij verwacht. Aan het einde van het gesprek bepalen we of we doorgaan.

Onze gesprekken vinden plaats op basis van gelijkheid, veiligheid en vertrouwen. Ik begeleid je in het behalen van je doelen op een persoonlijke, nuchtere, concrete en resultaatgerichte wijze. Ik werk oplossingsgericht vanuit jouw perspectief en context. Ik luister aandachtig en stel open, ‘helpende’ vragen: deze zetten je aan tot denken, helpen je de situatie in een ander perspectief te zien en vergroten je zelfinzicht en bewustwording. Ze zetten je aan om iets anders te denken, voelen en doen, waardoor je nieuwe energie krijgt. Na elk gesprek evalueren we het resultaat, bepalen we wat je gaat doen en kijken we hoe ver je bent in het behalen van je einddoel.